Vlada: Rok za Cubus lux

Bez autora
Feb 17 2011

Vlada je, na današnjoj sjednici, još jednom razmotrila proces tenderskog postupka koji je sprovela Tenderska komisija za valorizaciju lokaliteta Valdanos, i s tim u vezi zaključila da je cjelokupna procedura realizovana u skladu sa zakonom i uredbama o tenderskom postupku, kao i da je pravilno sprovela postupak izbora najpovoljnijeg ponudjaca, u skladu sa usvojenom studijom lokacije, saopšteno je danas. Usvojenom studijom lokacije se planira izgradnja ekskluzivnog turističkog kompleksa, zaštita maslinjaka i stvaranje uslova za nova zapošljavanja. Vlada će uputiti kompaniji Cubus Lux zahtjev da, u roku od 10 dana, dostavi garancije predviđene Predlogom ugovora i to činidbenu garanciju i garanciju zakupnine, u skladu sa zakonima i dobrom evropskom praksom.

Vlada: Rok za Cubus luxVlada je, na današnjoj sjednici, još jednom razmotrila proces tenderskog postupka koji je sprovela Tenderska komisija za valorizaciju lokaliteta Valdanos, i s tim u vezi zaključila da je cjelokupna procedura realizovana u skladu sa zakonom i uredbama o tenderskom postupku, kao i da je pravilno sprovela postupak izbora najpovoljnijeg ponudjaca, u skladu sa usvojenom studijom lokacije, saopšteno je danas.

Usvojenom studijom lokacije se planira izgradnja ekskluzivnog turističkog kompleksa, zaštita maslinjaka i stvaranje uslova za nova zapošljavanja.

Vlada će uputiti kompaniji Cubus Lux zahtjev da, u roku od 10 dana, dostavi garancije predviđene Predlogom ugovora i to činidbenu garanciju i garanciju zakupnine, u skladu sa zakonima i dobrom evropskom praksom.

Činidbenom garancijom garantuje se državi da će kompanija u potpunosti istuniti ugovorene investicije (preuzete obaveze investitora koje se odnose na radove predvidjene investicionim planom bilo u vrsti i/ili količini i/ili iznosu investicija), dok će se garancijom zakupnine garantovati plaćanje ugovorene godišnje zakupnine ( fiksnog i varijabilnog dijela) za ovaj lokalitet.

Realizacijom ovog projekta obezbjediće se adekvatan i sveobuhvatan razvoj ovog lokaliteta u turistički kompleks visokog nivoa, koji će nuditi niz aktivnosti za odmor i rekreaciju na način koji je konceptualno, estetski, funkcionalno i ekološki u skladu i harmoniji sa prirodnim ljepotama i ekološkim bogatstvom ovog prostora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik